مقالات ونتیلاتور تنفسی

وسایل تنفسی

kavianmedicalcom-vasayeletanafosido

وسایل تنفسی

وسایل تنفسی : با بررسی عملکرد بازدیدکنندگانی که پیش از شیوه ویروس کرونا (به طور دقیقتر 2SARS-CoV-) یا بیماری کووید 19 به تارنمای پیش روی مراجعه کرده اند و افرادی که پس از آن به دنبال سخت افزارهای اکسیژن ساز یا وسایل تنفسی در اینترنت می گردند متوجه می شویم که عده فراوانی تهیه این محصولات را لازم دانسته و در پی استفاده از آن ها می باشند .با توجه اینکه تا کنون نه واکسنی برای عدم ابتلا و نه دارویی به منظور معالجه کرونا ساخته نشده است ، علاوه بر داروهایی که به صورت تجربی استفاده شده و در بهبود بیماری یا کاهش سرعت تخریب این ویروس های موثر بوده اند ، سخت افزارهای پزشکی تنفسی آخرین راه حل زنده نگه داشتن یک بیمار می باشد .

زمانی که فردی قادر نیست تا به صورت طبیعی نفس بکشد ، این دستگاه های مورد نظر ما هستند که با دمیدن هوای تازه و تخلیه کربن دی اکسید بازدم تنفس مصنوعی را انجام داده و بدین ترتیب بیمار را زنده نگه می دارند .همین رویدادها و کاربردهای فراوان محصولات کاویان مدیکال بهانه ای شد تا با توجه به تخصصی که در این حوزه داشته و تجربه ای که طی سالیانی متمادی به دست آورده ایم ، به بررسی مهمترین وسایل تنفسی بپردازیم ؛ با ما همراه باشید .
به طور کلی می توان گفت که وسایل تنفسی در دو شاخه کلی دستگاه های تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور و دستگاه کمک تنفسی سی پپ یافت می شوند که صد البته شاخه اول در بیمارستان ها و مراکز درمانی بیشتر به چشم می خورند .

 

وسایل تنفسی چگونه کار می‌کنند؟

ریه ها در حالت نرمال عملکرد خود مقدار مشخصی اکسیژن دریافت کرده و سلول هایی هم که وظیفه دفاع از بدن را دارند نیز در حجم مشخصی در اطراف این عضو به حراست از آن می پردازند .
با توجه به این توضیحات زمانی که فردی به کرونا ویروس مبتلا شده و شرایط وی وخیم می باشد ، ریه او آسیب دیده و دستگاه ایمنی او سلول ‌های دفاعی بیشتری به ریه گسیل می کند ، لذا رگ ها گشادتر شده ، ریه ها آب گرفته و اکسیژن سخت تر از حالت های معمولی وارد شش ها می شود .
در همین راستا دستگاه های تنفس مصنوعی با پمپاژ پر فشار هوا از راه بینی یا دهان به ریه بیمار ، این کم کاری را جبران کرده ، ریه ها را برای عبور هوا و ورود اکسیژن باز نگه داشته و با تسهیل گردش جریان هوا جلوی خفگی بیمار را می گیرد .

ونتیلاتور چیست ؟

پس از جراحی یا با ابتلای یک فرد به امراض یا آسیب هایی بسیار جدی ممکن است وی قدرت طبیعی تنفس خود را از دست داده و با وجود سلامت کلی بدنش ، چنانچه هوا به وی نرسد در اثر خفگی (فقدان اکسیژن در خون) از دنیا برود . در همین رابطه به وسیله ای نیاز دارد که تا زمان به دست آوردن هوشیاری او ، بار این تنفس را به دوش بکشد .
ونتیلاتورهای تنفسی به عنوان سخت افزارهایی که در بیمارستان ها یافت شده و مورد استفاده قرار می گیرند ، وسایلی کمک پزشکی هستند که قدرت ریکاوری بیمار را داشته و عملاً وی را زنده نگه می دارند .

سی پپ چیست ؟

با عنایت به توضیحات فوق ، CPAP (Continuous positive airway pressure) به معنی فشار جریان هوای دائماً مثبت در کسوت یک ونتیلاتور تنفسی ، دستگاهیست که با اتصال به دهان و بینی یک بیمار بواسطه ماسک و لوله ای پلاستیکی ، هوای مورد نیاز وی را با فشاری مناسب به داخل شش های او پمپاژ می کند .
این محصولات که مناسب افرادی با تنفس طبیعی ولو اندک و ضعیف هستند ( بر خلاف ونتیلاتورها که به کمک افرادی فاقد تنفس طبیعی هم می آمدند) ، در دو نوع دستی و خودکار یافت می شود ؛ محصولاتی که در مدل دستی خود مستلزم اعمال تنظیماتی از سوی دکتر یا متخصصین بیماری های تنفسی بوده و در مدل های اتوماتیک خود با چند بار نفس کشیدن فرد و تشخیص الگوریم تنفس وی ، سازوکاری را برای ادامه کار تنظیم می کنند .

فرق سی پپ و دستگاه بای پپ چیست ؟

در حالی که سی پپ ها فشار مثبت و پیوسته ای را به سامانه تنفسی بیماران ارسال می کنند ، بی پپ ها با ساختاری مشابه دارای دو سطح فشار بوده و به نحوی طراحی شده اند که بتوانند علاوه بر تأمین هوای مورد نیاز برای دم بیمار و انتقال کامل و درست آن به شش های فرد ، هوای مذکور را در قالب بازدم از بدن وی خارج نمایند .
بدیهیست که فشار مورد نیاز برای این بخش از هربار نفس کشیدن ما ویژگی یکسانی نداشته مستلزم قرارگیری در شرایط خاصی می باشد ، به همین منظور بای پپ ها با تولید این دو نوع فشار (EPAP و IPAP ) به تسهیل این کار کمک می کنند .

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *